Followers

BLOG STATUS UPDATE

~ 2015; Time to achieve many things, being someone's special, loved by everyone!


Tuesday, November 17, 2015

PRIZE GIVING EVENT #MYSANGKAYA2015


Assalamualaikum and Hi!


Setelah sebulan berlalu, inilah masanya untuk saya menulis serba sedikit dan memaparkan foto kenang-kenangan di PRIZE GIVING EVENT #MYSANGKAYA2015 tanpa memerap post ini dengan lebih lama. Sebelum ini, ada apa-apa acara pun saya jarang nak update. Namun, semenjak blog ini kembali aktif, macam-macam cerita pula nak dipaparkan, itu pun bergantung pada mood saya untuk menaip. Kadang-kadang tu, dah taip, padam, padam, taip, berulang kali berlaku. Untuk pengetahuan anda, contest ini dianjurkan oleh Sangkaya sempena bulan kemerdekaan Malaysia pada bulan Ogos lalu, dan event ini berlangsung pada bulan Oktober 2015 di Outlet Sangkaya yang terletak di dalam Sunway Pyramid.


Berlangsung sederhana dengan kehadiran beberapa peserta yang memenangi Video dan Photo Contest, mereka berjaya memaparkan betapa pentingnya kelapa terhadap kehidupan seharian kita di Negara Malaysia dengan gambaran yang terbaik dan salah seorang yang memenangi pertandingan ini ialah saya. I won under Photo Category (as i told you on the previous post. Click here to read)


Setelah menerima hadiah berupa Voucher RM 200 daripada Sangkaya dan ditemuramah pendek oleh team mereka, kami pun apa lagi, terus merasmikan voucher tersebut dengan beberapa pembelian. By the way i bring along my sisters and my father untuk merasai kenikmatan coconut ice cream yang super special ini. We were are all happy, sebabnya kami berpeluang untuk mencuba menu baru Sangkaya, iaitu cendolnya.


Ok, stop babbling and i'll straight away attach you the pictures!


We arrive sharp at 4.45 PM. 15 minutes before the event. Ok lah kan, tak lewat.


Sebelum tu kena isi macam borang pengesahan yang kita membenarkan rakaman ataupun foto disiarkan di dalam mana-mana laman media sosial mereka.


Saya ada foto untuk peserta  Best Photo Category sahaja. For the winners of Video Category, my sister tak capture pun. Lupa katanya. Tak apalah, lain waktu, berjumpa lagi, boleh say hi hi dan ambil foto sesama.


When HFJ BOSSES met SANGKAYA BOSSES. We really love the SANGKAYA experience and want to be the successful 'SANG KAYA' ones as well.

Let's start working hard now to make our goals happen! @sangkayacreamery is the best! You definitely have our supports guys!


Wefie from us. All the ladybosses are here. Ms Fifi and Arisha with the lady behind the ever famous Sangkaya - NUTS ABOUT COCONUTS, Ms. Sangrida Kaya at the Prize Award event, ‪#‎mysangkaya2015‬. For those who don't know, Sangkaya's brand is named after her name :p


Orang kuat Sangkaya ni! Hope to see you again Sis Elle.



We screammmmmmm COCONUT ICE CREAMMMMM! Be remember to post  your photos on Instagram and  #sangkaya whenever you get Coconut ice cream from any SANGKAYA outlet.


Cha Yen or Signature? Of course we chosed Signature! Yummy sangat uolls!


Our cendols. Yummylicious. This is the best so far selain daripada Signature. YES, I WOULD DEFINITELY REPEAT ORDER for Cendol Sangkaya and Signature Coconut Ice Cream.


I still have lots. Any blogger want to hang out with me? Let's meet up and i'll treat you with this SANGKAYA!


Throwback. When i was being interviewed by SANGKAYA team yesterday after the prize awarding. I'm eagerly waiting the official video from them! Thanks to the whole team especially to the big bosses of Sangkaya John Isaac Ho & Ms Sangrida. Oh ya, not to forget, thanks to Sis Ell also for being supercool.

I love ‪#‎sangkaya‬ , what about you?


The End. Tapi tak the end mana jugak sebabnya  setelah itu kami berlegar-legar di ruangan Sunway Pyramid untuk mencari sport shoes buat Si Fifiey Lychee Maration. Maka bertafakur lah beliau duk memilih kasut di rumah kasut ADIDAS. Balik-balik singgah melahap di William's Corner PJ. Nantikan cerita saya tentang kasut dan makan, makan dan kasut. Hahahaha. Bai.


"AND YES, WE ARE NUTS ABOUT COCONUTS."


Website: www.sangkaya.co
Facebook: Sangkaya
Instagram: @sangkayacreamery
Contact Number: 03-7972 7798


My Rating:
Food and Beverages: 5/5
Place: 5/5
Service: 5/5



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

Monday, November 9, 2015

COWBOY'S TOWN COFFEE & TEA @ UPTOWN DANAU KOTA, SETAPAK, KUALA LUMPUR.


Weekend lalu saya diajak beberapa teman untuk berkunjung ke Uptown Danau Kota setelah menikmati hidangan makan malam di area berdekatan KL FESTIVAL MALL. Seingat saya inilah kali kedua saya menjejakkan kaki ke sini. Pertama kalinya adalah pada Ramadhan tahun lalu. Bukan kerana 'tunjuk gaya' tak mahu ke midnight bazaar, namun memandangkan peneman dan saya sendiri yang kurang menggemari tempat yang seperti 'lautan manusia', mahu macam mana lagi, terpaksalah asal syarat saja untuk turut berkunjung ke mana-mana midnight bazaar atau dikenali juga sebagai pasar malam di kalangan masyarakat kita.


Namun, pada kali kedua ke sini, i had so much fun! Saya meneroka lebih banyak tempat, dari pusat jualan pakaian, kasut, perfumes, beauty stuffs, handbags dan banyak lagi serta makanan, minuman hinggalah tempat-tempat yang menawarkan khidmat urutan, tangan, bahu, kaki dan sebagainya. Jadi kalau anda dah berpenat berjalan-jalan sekitar uptown, bolehlah anda bayar servis urutan yang ada di bazar ini.


Menariknya lagi di sini, banyak barang yang dijual adalah dengan harga yang semaksimal murah dengan kualiti yang boleh tahanla. Kena pandai-pandai pilih la yang mana elok, yang mana tidak. Perbandingan dari segi harga dan kualiti itu perlu sebelum membeli sesuatu benda. Kalau saya sendiri, jika saya ke bazar, saya lebih menggemari meneroka gerai-gerai makanan atau minuman yang 'pelik-pelik' dengan erti kata lain rare gitu yang mana di tempat kita payah nak jumpa. Kebetulan saya memang suka makan.




Nak dijadikan cerita, saya terpana tengok barisan gerai yang penuh dengan jualan makanan dan minuman. Bab tengok makanan dan minuman memang melilau mata saya ni haa, nasib baik la dah makan kenyang itu sebab dah tolak tepi-tepi dan jauh -jauh taknak beli apa-apa makanan sebab dah terlalu kenyang dann kalau makan jugak memang tersangatlah tamak dan membazir amalan syaitonirrajim. Hahaha. Akhirnya ku jumpa apa yang ku inginkan. Cewahh. Now kakak nak perkenalkan kat adik-adik yang belum tahu, inilah COWBOY'S TOWN COFFEE & TEA. Bagi pengunjung tegar yang tiap-tiap minggu ke Uptown Danau Kota, dah tentu-tentu uolls tahu kemunculan gerai cool ni kan?



Satu yang paling kami suka dengan gerai ini, walaupun lokasinya di bazar tapi perghhh cara brother ni approach customer, memang layak dipuji, setaraf dengan di restoran mewah. Kebanyakan lokasi restoran di KL ni yang saya tak suka adalah servis mereka yang kurang menyenangkan. Bayangkan, duduk kemain lama di kerusi, boleh buat-buat tak nampak macam kita ni duduk nak mintak makanan free saja, buku menu tak bawak, ditanya kita nak makan apa pun tak. Kalau restoran tu self service bolehlah faham, tapi ni restoran yang normal-normal yang sepatutnya pelayan kena amik order kita. Penyudahnya, bagi restoran yang sebegitu, saya tinggalkan saja meja nya, dan beralih saja ke tempat lain yang lebih menyenangkan hati saya.


Konsep mesra pelanggan di sini sangat menggembirakan hati saya, ibarat hilang lelah berjalan ronda-ronda seluruh bazaar. Kami membaca setiap menu di board itu namun biji mata kami tak dapat menggambarkan yang mana satu tekak kami paling suka. Kemudian beberapa saat berlalu, datangnya brother sorang ni, saya rasa inilah tokey nya, ditanya sekaligus memberikan cadangan yang mana menjadi kegemaran ramai customer nya dan yang mana rasanya lebih special dan enak, semuanya diterangkan dengan jelas dalam beberapa rangkap kata dan diangguk oleh kami tanda paham....penyudahnya, satu isi kereta order minuman yang sama, iaitu Ice Milk Green Tea. 



Biasalah perempuan, gaambar ni tak elok, ok, snap lagi, ala tak elok lagi, snap lagi please, lah tak elok lagi, snap lagi laah, sorry susahkan tapi memang kena snap lagi...Dan hujung-hujungnya pening sendiri nak upload yang mana di blog atau Instagram sebabnya terlalu banyak pilihan.



Thanks guys for making me like the real cowgirl. Ada gaya tak?



Ice Milk Green Tea (RM 7.00)

Nyumm nyumm, sedapnya. Takleh nak gambar rasanya camna tapi lebih kurang macam yang di boat noodle punya kot. It's about to finish baru ingat nak ambil fotonyaa. Tak apalah, yang penting kalian sendiri yang kena try dan nikmati keaslian rasa Ice Milk Green Tea from COWBOY'S TOWN COFFEE & TEA. Untuk harga bagi minuman lainnya anda harus kunjungi dan tanya sendiri ye tokey nya yang tak lokek suara nak menjawab setiap persoalan yang ditanya. Hihi.





"I'm Farhanis Shafifi and i support local product. What about you?" 

Facebook: Cowboy's Town Coffee & Tea
Instagram: @cowboytowncoffeeandtea


My Rating:
Food and Beverages: 5/5
Place: 3/5
Service: 5/5 



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

Wednesday, October 21, 2015

EAT HERE: SANGKAYA @SELAYANG MALL


Selalunya kalau kita teliti nama sesuatu produk ataupun nama sesuatu perusahaan makanan, alat kecantikan dan sebagainya, pasti yang disebut-sebut adalah namanya, bukan nama ownernya, founder nya tapi 'brand' sesuatu perusahaan itu sendiri yang boleh membangkitkan aura dan keberuntungannya. Almaklumlah buka bisnes apa-apa pun, itu suatu perjudian dan nasib semata-mata sama ada produk yang dibawa anda diterima mahupun tidak di pasaran amnya dan di mata pengguna khususnya. Tapi yakinlah all the hardworks will be paid off sekiranya produk anda memuaskan hati pelanggan anda dan selain customer lama berulang kali datang, customer baru pun tak mustahil bertambah-tambah jadinya. Hasil yang baik datangnya dari penyampaian mulut ke mulut dan hebahan melalui media massa, namun mutu dan kualiti yang berkekalan itu yang menjamin segala-galanya.


Macam saya sendiri, sebelum berkunjung ke sesebuah restoran khususnya, saya akan tertanya-tanya di sebalik nama restoran/cafe tersebut, apakah menu paling spesial yang ditawarkan, harganya pula bagaimana, serta bagaimanakah dekonya serta pelayanannya. Selain rasa makanan yang terhidang, soalan-soalan yang saya ajukan sebentar tadi adalah sangat mustahak, kerana di sebalik semua itulah yang mejadi titik tolak kepada jatuh bangunnya sesebuah perniagaan.


Bercakap pasal perusahaan makanan, saya tertarik untuk berkongsi dengan anda, sesuatu yang mungkin tidak asing bagi anda yang sering berkunjung ke negara jiran iaitu, Thailand, yang cukup sinonim dengan aiskrim kelapanya sejak berzaman. Kata mama saya, suatu ketika dulu Malaysia juga ada Aiskrim kelapa ini, namun peredaran masa yang membuatkan kita lebih sinonim dengan Aiskrim Walls, Baskin Robbins, Haagen Dazs dan banyak lagi jenama aiskrim internasional yang lainnya yang turut ada di Malaysia. Namun, semenjak dua menjak ini, sudah banyak yang memulakan perniagaan aiskrim kelapa ini di Malaysia juga. Salah satunya aiskrim kelapa dengan branding SANGKAYA, yang pada saya boleh menjadi internasional kalau kena gaya. 


Apa yang menariknya dengan kisah ini, Sangkaya yang hanya bermula dengan jualan di pasar malam, kini tokey nya dah boleh senyum lebar, banyak branch nya oiii, bukan calang-calang tempat, hampir setiap outlet SANGKAYA berada gah di dalam mall mewah. Pada pertama kalinya saya berkunjung ke Sangkaya di Berjaya Times Square. Untuk kedua kalinya saya berminat untuk buat full review di blog ini memandangkan saya fikir menu unik dengan kisah permulaan perniaagaan yang sangat menarik ini harus diketengahkan untuk mendidik para pengusaha baru supaya bersungguh-sungguh berbisnes dan jangan mudah putus asa, makanya saya berkunjung sekali lagi ke outlet Sangkaya yang berada di Selayang Mall.


Kebetulan saya pencinta kelapa. Banyaknya kuih serta masakan tradisi berasaskan kelapa menjadi kegemaran saya. Memang kena la dengan selera tekak saya. From ohh-not-so-love icecream, terus jadi penggila aiskrim kelapakkk. Dalam hidup ni, saya suka aiskrim coklat tak kira brand apa, no brand pun tak apa, kacang merah macam pakcik jual aiskrim potong atas motor tu, serta aiskrim kelapakkk ni lah. Ice cream brand power yang lainnya, saya makan sekadar tahu rasa, gitu je la. Paling tak pun, beli icecream walls perisa coklat buat makan kapit ngan roti, favourite dari kecik.



You can see on the screen what SANGKAYA artisan ice cream serves you. The prices also stated there. Choose your favs now.



Haaa ini poster untuk menu baru, memang dah ada dah pun di SANGKAYA, iaitu cendolnya. Best bakkk anggg, saya dah cuba! TERBAIK dari ladang Sangkaya.



Sangkaya yang sangat nomnomnommmmm. Ni kalau anak mintak makan eksrem waktu balik sekolah, bolehlah bawak ke sini. We screammmmmm together, i want ice creammmmm!!!



A scoop of premium Coconut Ice Cream served on crispy waffle cone (RM 3.10)



Your day will be good to taste a scoop of Thai Milk Tea infused Coconut Ice Cream, served on crispy waffle cone (RM 3.10)


Cha Yen tu apa? Aiskrim Cha Yen ni, Aiskrim yang berperisa Thai Milk Tea la.



The real Coconut Shake (RM 9.40)

Untuk menu ni boleh puji, sebab selain rasa air kelapanya, coconut flesh nya, fresh milk nya, ice blended nya, ahhh segerrrr bangett di kerongkonganku memang mantep deh.



Sudah tiba masanya untuk kita santap menu khas dari Sangkaya. Menu khas inilah yang menjadi kegilaan bagi para penggemar Sangkaya. Anda tahu kenapa? Sajian aiskrim kelapa dalam tempurung kelapa disertakan dengan isi buah kelapa muda, tersangatlah sedap.


For the topping, you can choose any of these, coconut flakes, grilled hazel, nestum, corn flakes, sweet corn and red beans. Taburkan mana-mana 3 pilihan topping yang anda suka. 3 sudah memadai. Kalau lebih-lebih, efeknya, rasa kelapa akan berkurangan. Itu hanya pendapat saya, kalau anda mahu cuba topping lain-lainnya juga pun tak ada masalah..



Signature Coconut Ice Cream by SANGKAYA (RM 10.50)


Tadaaa.... Inilah hasilnya bila saya decorate letak toppings on the icecream scoops. Btw, saya paling gemar taburan coconut flakes, nestum and sweet corn sebagai topping nya! Sangat sesuai dan padu dengan rasa aiskrim kelapa dan isian kelapa itu sendiri.


I guess, it's really worth the price. Makan satu ni kenyang macam makan nasi berlauk sebungkus. Bila dahaga atau lapar, makan aiskrim ini memang mengenyangkan. Mungkin nampak macam mahalnya RM 10.50 untuk aiskrim di dalam satu tempurung kelapa yang kecil, tapi tapi, bukankah anda spend the same amount ataupun mungkin lebih lagi bila makan eskrem brand luar? Alahaiii, support la Malaysian business, kata sehati sejiwa, tak kira Cina, India, Melayu punya bisnes, semua kena support!



Dah licin. Kena order lagi. Siapa nak belanja? My baby sis mengeluh manja. "Ala, dah habis, nanti nak lagi." Dah habis pandai-pandai la buang dalam tong sampah yang disediakan, jadilah rakyat Malaysia yang cintakan kebersihan. Terima kasih. Hihi.



Anda dah terlambat! Haritu, Sangkaya ada menganjurkan contest Video terbaik bagi menggambarkan fungsi kelapa dalam kehidupan harian kita, dan Foto terbaik santap Sangkaya, sempena HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA. Silap saya lah, lambat menghebahkan berita ini tak bagi peluang uolls menang :p



A few selfies from me, nothing crazy. Jarang-jarang selfie, dan jarang-jarang upload selfie :')



The picture that brought us luck to win. By the way, it's fully edited by myself since last time we celebrated HARI MALAYSIA, that i decided to upload this on my personal Facebook profile, FIFI SAZALI and Instagram @hfj_2012 together with a caption sounds like this
"SELAMAT HARI MALAYSIA. JADILAH BANGSA BERGUNA UNTUK NEGARA. JANGAN JADI BANGSA PENGKHIANAT, DAH LA RAMBUT TAK SAMA HITAM, HATI PULAK TAK PADU MENYATU. KATA SEHATI SEJIWA?"


Yeayy, as stated there 'Fifi Sazali' (me) won the 'BEST PHOTO CATEGORY'.  I'm so excited to write you more about the prize giving event that happened in last 2 weeks. I really love the SANGKAYA experience which make me feel like i'm in Thailand, where THAILAND is well known as 'heaven' for you to find best foods.


Untuk next post, saya akan paparkan menu baru Sangkaya, iaitu Cendol yang telah saya santap semasa Prize Award Event for #Mysangkaya2015 contest. Bagi anda yang masih belum berkesempatan untuk rasa kenikmatan Sangkaya, why not this weekend, bawa anak isteri tercinta ramai-ramai santap Signature Ice Cream dan Cendol Sangkaya! Heaven tau! Both 'em are my favs.


"AND YES, WE ARE NUTS ABOUT COCONUTS."


Website: www.sangkaya.co
Facebook: Sangkaya
Instagram: @sangkayacreamery
Contact Number: 03-7972 7798


My Rating:
Food and Beverages: 5/5
Place: 5/5
Service: 5/5



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

Wednesday, October 14, 2015

EAT HERE: TEH TARIK PLACE @ PARADIGM MALL, PETALING JAYA


Assalamualaikum and Hi!


Ada yang cakap, Fifi ni dah bertukar kepada Food Blogger ke, asyik tulis tentang makanan saja? Oh actually i'm not. I'm just a normal blogger yang menulis apa yang saya suka, yang terpaut di hati dan yang teringin nak tulis sahaja. It's all about lifestyle, hobbies, places to hang out, vacations, current issues, best foods, beauty, sports dan banyak lagi. Dengan kata lain ikut 'kepala angin' nak tulis apapun.


Namun begitu, tak dinafikan saya suka makan dan setiap kali di luar, i must survey the best place to eat first sebelum menerjah, tak kira di gerai, di bazar, foodcourt, cafe, dalam mall, hatta di pinggiran jalan sekalipun. Kepada para pembaca blog ini ataupun mana-mana usahawan makanan yang nak invite for food tasting, InshaAllah, jika tiada aral melintang dan ada rezeki saya dan juga anda, i can make it to fulfil your request and reviewing whatever products on this blog.


Kalau dulu asyik duk tak tahu nak makan apa, sekarang ni macam-macam duk request nak makan itu dan juga ini. Sindrom nak naik umur kot. Macam baby tu la, kalau dah pandai jalan, dah pandai capai makanan, bukan makanan dia pun, dia nak makan, asalkan benda yang dia suka. Hahaha, sama lah macam saya, yang mana Indian Cuisine ke, Chinese Cuisine ke, Authentic Malay ke, Western Food ke, semua saya rembat asalkan yang boleh telan (sedap) dan HALAL.


Throwback; me and my cutie pies jenjalan riadah. Walaupun kami tak angkut anda semua sekali untuk sesi terjahan kali ini, tapi tak apa, saya akan membawa anda melalui tulisan saya, ke satu lokasi yang mungkin anda pernah terjah, iaitu TEH TARIK PLACE. Tempat melayan makanan lagi lerrr kita kalini, semoga anda tak muak dengan hidangan bergambar. Branch yang satu ini terletak di dalam pusat membeli belah, PARADIGM MALL. Di manakah itu? Di Petaling Jaya, Selangor. Anda boleh 'waze' kalau nak tahu lokasi ke mall Korea-Jepun ini ye. Haa, jual lagi banyak Korean and Japanese stuffs, kan dah kena ejek. Hihi lagipun dalam mall ni banyak sangat makanan Korea dan Jepun, susah nak dapatkan Makanan Melayu. Haha. Ni pun dah kira beruntung sebab dapat jugak jumpa makanan ala-ala Melayu Mamak. Makanan mamak tapi rupa cafe. Rupa cafe dah macam di Kota Eropah. Comel jugak la deco nya!



Since Me and Abby wear the animal print theme (Zebra and Peacock), why don't you Arisha? Anyway siapa yang ikut perkembangan blog ini dari awal kemunculan, pasti selalu tengok gambar adik. Si adik Abby ni dah remaja tau. Walaupun dah besar tapi belum ada pacar sebab kakaknya garang tak bagi adiknya bergewe cintan cintun.



Inilah TEH TARIK PLACE di PARADIGM MALL. Nampak je menu roti canai ada, kemain suka. Walhal selalu je ada gerai-gerai mamak yang kita duk selalu hadap roti canainya. Pelik sangat perangai Iolls ni kan. Ibarat budak-budak kalau dapat makan nasi rumah orang, galak dan sukanya lain macam. Bersungguh betul hadap nasi rumah orang, sedangkan kalau di rumah sendiri, mak pak puas paksa nak habiskan nasi, walaupun lauk pauk superbest, nak suruh anak kuat makan, terpaksalah beli vitamin bagai. Dah besar panjang dah jauh dari mak, mulalah rindu masakan mak. Haha. Itu ibaratnya lah....



Special Today: Nasi Kerabu. Nampak je board putih terpacak tu, dah alih-alih nak order roti canai pisang, tak jadi, sebab memang NASI KERABU yang kita paling gemar. Kalau order dua-dua pulak membazir nanti terover kenyang dan tak habis, kan membazir itu amalan Syaitonnnnn, jangan amalkan ye. Banyaknya 'paling suka' I ni. Kalau sebut Chicken Chop pun paling, Steak pun paling, Nasi Goreng Ikan Masin pun paling, Tomyam Kung pun paling, yang terpaling sukanya  yang mana???



Dah masuk tempat makan ni, juling mata nak order, dalam pikiran cakap lain, hati cakap lain, untungla mulut kita serupa hati kita yang sememangnya nak order NASI KERABU PERCIK (sebab kita rindukan KELATE). Kalau ikutkan pikiran tadi mulut pasti terorder roti canai pisang yang senang nak dapat tepi rumah. -,- Apa-apa je la Kakpi! 


Wah, catering services pun ada eh. Dia dah catat dah tu situ nak dapatkan khidmat catering TEH TARIK PLACE ni, sila email info@tehtarikplace.my dan sesiapa berminat for franchising, email ke sini ok, franchise@tehtarikplace.my untuk pertanyaan lanjut!



Khusyuk nya mereka membaca buku 'ilmiah' order makanan. Hahahaha.



Dah pilih makanan mana nak di menu nya tadi, kena order kat kaunter. Bila dah order dan bayar di kaunter, jadi kita tunggu makanan sampai je la k!



Motto mereka, Chillex and enjoy comfort food in a comfortable setting. Betul dah tu, sebab oghang melayu ka, cina ka, india ka, apa-apa bangsa pun suka just sit and relax and minum teh tarik sampai kembung, it's the most MALAYSIAN thing to do after all, dengan tak lain boleh mengayakan tokey kedai. Untung jual ayaqqq ja dapat kepuk-kepuk duit. Hahahaha.


Btw, the deco nya very oldschool la. Every corner of the cafe ada lukisan-lukisan dan tulisan-tulisan comel. Very creative artworks.



Dah bayar makan di kaunter tadi, the casher will give us this. Kita gantung di meja ni, sebagai tanda meja ni kita duduk, so that the workers akan alert dengan penghantaran makanan pesanan kita di TABLE 23, seperti tercatat di bill. Eh aku duk explain macamla hangpa semua tak gheti... -,-



Orang cakap paling penting di sesebuah kedai makan selain makanannya yang best, adalah PEKERJA nya. Di sini, layanan pekerja nya oke lah, not bad. Mudah kalau nak mintak apa-apa.



My goshhhh! Best nya. Tadaaa, inilah order saya.
Nasi Kerabu ayam percik + Telur Masin + Keropok + Acar Timun Kubis dan Carrot Mamak Style (RM 9.50)
Plain Water-Hot (RM 0.75)



Nasi Lemak Ayam Goreng (RM 9.50)



Nasi Lemak Sambal Sotong (RM 9.50)



Mee Goreng Mamak (RM 7.55/Plate), Teh Tarik-Hot (RM 3.10/Normal Glass)


Orange Juice (RM 5.43)



Bil keseluruhan termasuk GST.


Sempit tapi sempoi, ramai boleh muat dan yang penting menu-menu yang ada semua boleh tahan rasanya. Paling heboh semua bangsa dan pelbagai penganut agama ada dalam cafe tu, tak kira penduduk tempatan mahupun pelancong asing, ralik menikmati makanan-makanan popular di Malaysia.


Dan saya yakin TEH TARIK PLACE adalah tempat yang sangat sesuai untuk memperkenalkan makanan-makanan popular di Malaysia kepada pelancong dari luar negara kerana  mereka bila datang Malaysia je, mereka sendiri akan minta dengan kita untuk makan Nasee Melak (Lemak jadi melak layankan je lah tak baik tau gelakkan diorang walaupun hahahahhahaha), Roti Cenai, Tih Thareek, Mee Karee. Haaa kan dah cakap peseng 'Mat Salleh' dah. Hahaha.


Bagi penggila laman sosial yang tak boleh tak online 24 jam nak update buat apa, makan apa, check in situ sini, TEH TARIK PLACE ini menyediakan FREE WIFI. Yeayyyy untuk korang yang suka lepak-lepak sambil online.


Itu saja kali ini tentang TEH TARIK PLACE yang menyajikan hidangan MAMAK-MELAYU dengan ruangan bertaraf CAFE. Untuk lain-lain lokasi TEH TARIK PLACE, boleh rujuk DI SINI. Manalah tahu anda mahu mencuba makan NASI KERABU AYAM PERCIK macam yang saya makan di lokasi TEH TARIK PLACE berdekatan dengan kediaman anda, ye dakkk? 


Facebook: Teh Tarik Place


My Rating:
Food: 3.5/5
Place: 5/5
Service: 5/5



Fifi.
Till Then,
Assalamualaikum.

HAL-HAL BERKAITAN YANG LAIN:

Related Posts with Thumbnails